Ofte stillede spørgsmål

klik på spørgsmålet for at se svaret

Hvordan bruger jeg BREATHOX®?

Det anbefales, at du drikker et glas vand umiddelbart før du anvender BREATHOX®.

a. Hold BREATHOX® lodret. En enkelt dosis frigives ved at skubbe den øverste halvdel frem til maksimalt udvidet position. Brug en eller to hænder. (henholdsvis fig. 1 og 2).
b. Ekshalér (pust ud) så meget som muligt (ikke ind i inhalatoren).

c. placér BREATHOX® ca. 2 cm ind i munden og luk dine læber rundt om mundstykket.

d. Tag en kraftig og dyb indånding så saltet kommer ned i luftvejene.
e. Fjern BREATHOX® fra munden og luk den sammen. Ekshalér langsomt.
f. Gentag 5 gange.

Du vil efter indånding opleve smag af salt i munden, det er helt normalt.

Du må ikke puste ind i inhalatoren, da saltpartiklerne herved kan klumpe sammen.

Rengør inhalatoren med en tør klud efter behov. Brug ikke vand.

Kan BREATHOX® erstatte min astmamedicin eller anden lungemedicin?

Nej. BREATHOX® indeholder ingen lægemiddelstoffer. BREATHOX® er et supplement til din anden medicin og erstatter ikke lægeordineret medicin.

Kan BREATHOX® interagere negativt med noget af min anden medicin?

Nej, måske tværtimod. Hvis du trækker vejret bedre kan du også bedre inhalere din receptpligtige lungemedicin.

Jeg har forhøjet blodtryk, kan jeg bruge BREATHOX®?

Ja. Inhalation af BREATHOX® påvirker ikke patienter med forhøjet blodtryk da mængden af inhaleret salt er under 1% af anbefalede saltmængde gennem fødeindtagelse. En enkelt inhalation svarer til en brøkdel af den mængde salt der findes i en enkelt kartoffelchip.

Jeg tror jeg er kommet til at inhalere for meget BREATHOX®, hvad gør jeg?

Hvis du føler dig godt tilpas er der ikke grund til at du foretager dig noget fordi mængden af inhaleret salt er under 1% af anbefalede saltmængde gennem fødeindtagelse. En enkelt inhalation (2 mg) svarer til en brøkdel af den mængde salt der findes i en enkelt kartoffelchip.

Hvis du har symptomer, som du frygter kan skyldes Breathox kan du fortælle os om det ved at skrive til: bivirkning@breathox.dk. Hvis du har udtalte symptomer bør du både skrive til os og søge læge.

Jeg kan ikke tåle laktose, kan jeg bruge BREATHOX®?

Sandsynligvis ja. Mængden af laktose i en hel inhalator er på størrelse med den mængde (50 mg), der findes i en enkelt slurk skummetmælk. Den enkelte inhalation indeholder samme mængde laktose som en brøkdel af en dråbe mælk.

Du kan prøve forsigtigt med en enkelt inhalation og se om du får symptomer fra maven (laktoseintolerans er en tarmsygdom; du får ikke symptomer fra lungerne). Herefter kan du øge til flere inhalationer sålænge du ikke mærker ubehag fra maven.

Jeg er gravid eller ammer, kan BREATHOX® påvirke mig eller mit barn negativt?

Da BREATHOX® kun indeholder salt og laktose er der ingen risiko forbundet med at bruge det mens du er gravid. Vi anbefaler dog alligevel at du taler med din læge før du begynder at bruge BREATHOX®, især hvis du har tegn på svangerskabsforgiftning.

Kan mit barn anvende BREATHOX®?

Børn over 5 år kan anvende BREATHOX®. Hvis dit barn lærer den rigtige inhalationsteknik for anvendelsen af BREATHOX® er der ingen risiko ved at barnet bruger det.

Kan vi være flere om at bruge den samme inhalator?

Nej. For at undgå smittefare skal hver især have sin egen BREATHOX®.

Hvor lang tid kan jeg bruge BREATHOX®?

Hvis du har åbnet BREATHOX® skal du anvende den inden to måneder. En uåbnet BREATHOX® holder til den dato, der er angivet på pakningen. Man skal ikke anvende BREATHOX® efter holdbarhedsperioden da vi kun har bevist at det er sikkert at bruge BREATHOX® indtil 2 år efter pakningen. Derfor kan vi ikke anbefale at den anvendes efter udløbsdatoen.

Kan jeg skylle inhalatoren under rindende vand?

Nej. Efter anvendelse kan du rense inhalatoren med en tør klud. Du skal ikke bruge en våd klud eller rindende vand da det kan påvirke saltet i inhalatoren.

Jeg får hosteanfald umiddelbart efter jeg har brugt BREATHOX®, hvad gør jeg?

Det er helt normalt og sædvanligvis forbigående, at man hoster lidt ekstra efter at have brugt BREATHOX®, da man netop ønsker at opnå rensning af lungerne og hosterefleksen er med til at give denne effekt. Det er altid en god ide at drikke et glas vand før og efter anvendelse af BREATHOX®, fordi det er med til at fortynde det, der skal hostes op.

Hvis du får meget voldsomme eller vedvarende hosteanfald kan det tyde på, at dine luftveje er meget følsomme (hypersensitive) som det ses ved visse former for astma. Du bør gå forsigtigt frem og kun inhalere så meget og så ofte som dine luftveje tolererer. I svære tilfælde kan du være nødt til at holde op med at benytte BREATHOX®.

Jeg er usikker på hvor mange doser jeg har udløst, hvad gør jeg?

Tøm inhalatoren ved at åbne den, vende den om og ryste den eller slå blidt på den med en finger. Derefter kan du starte forfra og udløse en ny dosis.

Jeg føler jeg er ru i halsen efter at have brugt BREATHOX®, hvad gør jeg?

Det hjælper at gurgle halsen eller drikke et glas vand.

Kan man forebygge infektioner med BREATHOX®?

Undersøgelser har vist at inhalation af salt kan forebygge infektioner i lungerne. Dette er dog endnu ikke bevist for BREATHOX®.

Breathox

Giver luft, helt naturligt